Skład:
jajka 5 szt.
ogórek konserwowy 7 szt.
śledź (płaty w occie) 200 g.
szczypiorek 1 l.
cebula czerwona 1 szt.
majonez 3 łyżka
jogurt 4 łyżka
chrzan 2 łyżka
jabłko 1 szt.
Czas wykonania : 20 min.
Ilość porcji : 6
Opis potrawy :
Jeśli ktoś lubi mozna dodać do sałatki starte na grubej tarce jabłko.
Przepis :
W osolonej wodzie ugotować jajka na twardo, ostudzić w zimnej wodzie i
obrać.Pokroić na drobną kostkę.Następnie korniszony i płaty śledziowe
pokroić w cienkie paseczki o dł ok. 3 cm.Szczypiorek i cebulkę czerwoną
drobno posiekać.Zmieszać wszystkie sładniki.Potem dodac majonez, jogurt,
chrzan i pieprz.