Składniki:
30 dag bobu
Pół cukinii
Cebula
4 marchewki
Pół pęczka natki pietruszki
Pół pęczka szczypiorku
Pół główki sałaty lodowej
4 łyżki oleju
Kostka rosołku drobiowego
4 kromki bułki
Rozmaryn, Oregano, sól, pieprz

Wykonanie: Olej rozgrzać na patelni. Marchewki i cukinię umyć, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać; razem z marchewką poddusić na połowie oleju. Następnie podlać wrząca wodą, dodać kostkę rosołową. Gotować 10 minut. Następnie dodać cukinię. Bób ugotować osobno, po ostudzeniu bób obrać. Sałatę dokładnie umyć,osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Natkę i szczypiorek drobno posiekać. Gdy warzywa będą już miękkie dodać kawałki sałaty oraz bób. Przyprawić zupę do smaku solą,pieprzem rozmarynem i Oregano. Wsypać zieleninę. Podawać z tostami lub bułką przysmażoną na reszcie oleju.