SKŁADNIKI:
30 dag filetów z ryby
1,5 litra bulionu warzywnego
3 pomidory
2 cebule
2 łyżki oleju
1 łyżka masła
4 kromki pieczywa tostowego
2 ząbki czosnku
Sok z cytryny
Natka pietruszki
Pieprz ziarnisty, sól

Wykonanie: Kawałki ryby umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na jakieś pół godziny. Cebulę obrać, umyć,osuszyć,pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulę i podsmażyć. Dodać do podsmażonej cebuli kawałki ryby, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Chwilkę podsmażyć Dodać do bulionu warzywnego i gotować około 20 minut. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę. Pomidory i czosnek dodać do zupy i gotować kolejne 5 minut. Chleb tostowy pokroić na dosyć grubą kostkę,obsmażyć na maśle na chrupiące grzaneczki. Rozłożyć na talerzach, zalać zupą i posypać natką pietruszki.