Składniki:

70 dag młodych niedużych ziemniaczków
20 dag miękkiego masła
2 ząbki czosnku
Skórka otarta z jednej cytryny
Świeże zioła: tymianek, estragon, zielona pietruszka
Sól, pieprz

Wykonanie: Zioła umyć, osuszyć, czosnek obrać, cytrynę dokładnie umyć i osuszyć, zetrzeć z niej skórkę. Masło, zioła czosnek i sok z cytryny zmiksować. Wyłożyć na folię spożywczą i zrolować tak, aby uzyskać kształt walca, włożyć na pół godziny do zamrażalnika. Młode ziemniaki dokładnie wyszorować i osuszyć. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Ziemniaki podzielić na 4 porcje. Każdą układać na papierze do pieczenia, dodawać 2,3 cienkie plasterki masła z przyprawami, papier zawiązać u góry tworząc torebkę. Torebki z ziemniakami układać na blaszce do pieczenia i zapiekać przez około 40 minut. Podawać razem z papierem,w którym się piekły.