Składniki:

O,5 kg makaronu spaghetti
2 pory
25 dag pomidorków koktajlowych
2 żółte papryki
Pół pęczka zielonej pietruszki
4 jajka
12,5 dag żółtego sera (gouda)
0,20 litra śmietany
Sól, pieprz
Tłuszcz do wysmarowania blachy

Wykonanie: Makaron gotować 10 minut w osolonej wodzie. Pory oczyścić, dokładnie umyć, pokroić w plasterki dodać do spaghetti pod koniec gotowania. Makaron z porami odcedzić i dokładnie osączyć. Papryki i pomidory umyć. Papryki po usunięciu pestek pokroić w paski. Pomidorki przekroić na pół i usunąć pestki. Natkę pietruszki dokładnie opłukać i osuszyć. Drobno posiekać. Połowę zielonej pietruszki wymieszać z jajkami, serem (startym)i śmietaną. Sos doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Makaron wymieszać z przygotowanymi składnikami, ułożyć na natłuszczonej blaszce i zapiekać około pół godziny. Podawać posypany zieloną pietruszką.