Skład:

pieczarki     20      szt.
cytryna     1      szt.
masło     1      łyżka
bułka tarta     2      łyżka
ser żółty     20      dkg.
pietruszka     1      szt.

Czas wykonania : 35 min.
Ilość porcji : 5
Przepis :

Pieczarki,najlepiej duże, obrać i opłukać wodą.Oddzielić nóżki od kapeluszy
i same nóżki drobno posiekać. Podsmażyć je na maśle, przyprawiając do smaku
sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Następnie dodać bułkę tartą , wzmieszać
i zostawić do ostudzenia.Kapelusze skropić sokiem z cytryny, posypać
delikatnie solą i odstawić. Drobno posiekaną natkę pietruszki dodać do
podsmażonych nóżek i wszystko dokłądnie wymieszać.Kapelusze pieczarek
napełniać przygotowanym farszem i posypać każdą z osobna żółtym serem.Piec
w piekarniku w  temp. 190°C przez około 25 min.