SKŁADNIKI

– 2 torebki ryżu (1 torebka na osobę)

– 250 gr mięsa mielonego

– puszka kukurydzy z fasolą

– ćwiartka czerwonej papryki

– 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

– przyprawa chili con carne

 

PRZYGOTOWANIE

1. Gotujemy ryż, koniecznie w posolonej wodzie ;)

2. Na patelni smażymy mięso mielone. Dodajemy do niego kukurydzę z fasolą
i pokrojoną w kostkę paprykę.

3. Dodajemy 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego i doprawiamy chili con carne. Trzymamy na ogniu mieszając ok. 5-7 minut.

4. Ryż wsypujemy do małej miseczki i dokładnie ugniatamy łyżką tak, aby ryż dobrze przywarł do miseczki. Na miskę kładziemy talerz. Trzymając go odwracamy do góry nogami, zdejmujemy miseczkę.

5. Polewamy ryż sosem.

SMACZNEGO!