Składniki:

80 dag wołowiny na pieczeń
10 dag marchewki
8 dag korzenia pietruszki
8 dag korzenia selera
5 dag pora
10 dag kalafiora
10 dag kapusty
Sól, pieprz, vegeta
Wykonanie: Mięso dokładnie umyć i sparzyć wrzątkiem, ( aby mięso było bardziej kruche). Włożyć do garnka z zimną wodą. Warzywa obrać i dokładnie umyć, dołożyć do garnka z mięsem i ugotować rosół. Rosół doprawić solą, vegetą i świeżo zmielonym pieprzem. Część rosołu odlać do innego garnka i ugotować w nim jarzyny do obłożenia mięsa (kapusta, marchew i kalafior). Po ugotowaniu, mięso pokroić poprzecznie do włókien, w plastry. Jarzyny po ugotowaniu pokroić w słupki, kalafior podzielić na różyczki. Plastry mięsa układać na półmisku i obłożyć warzywami.