Skład:
kasza jaglana     2      szklanka
otręb pszenny     1/2      szklanka
masło orzechowe     3      łyżka
oliwa z oliwek     3      łyżka
czosnek     2      ząbek
cebula     3      szt.
seler     3      łodyga
marchew     3      szt.
sos sojowy     1      łyżka
bazylia     1/4      łyżka
tymianek     1/4      łyżka
papryka czerwona     1      łyżka
pietruszka     1      łyżka

Czas wykonania : około 70 minut min.

Przepis :

Kaszę ugotować na miękko, seler i marchew kroimy w drobną kosteczkę.
Gotujemy w niewielkiej ilości osolonej wody do miękkości. Czosnek i cebulę
drobno siekamy i smażymy do uzyskania złotego koloru. Całość łączymy w
garnku, dodajemy otręby i sos sojowy, oraz przyprawy. Dusimy na średnim
ogniu przez około 15 minut ciągle mieszając. W międzyczasie nagrzewamy
piekarnik do 200 stopni, blachę smarujemy oliwą i wykładamy wcześniej
przygotowaną masą. Pieczemy około 30 minut.