Przedstawiamy przepis na coś słodkiego, smacznego i wyglądającego bardzo atrakcyjnie. Lista składników:

– 2 łyżki zmielonej kawy

– 20dkg gorzkiej czekolady

– żółtko

– 5dkg masła

– 2 łyżki wiórków kokosowych

– 2 łyżki kakao

– łyżka śmietany gęstej

– 8 biszkoptów

Na początku musimy rozpuścić czekoladę, zatem łamiemy ją na drobniejsze kosteczki i wrzucamy do miseczki, którą ustawiamy na garnuszku z wrzącą wodą. Czekolada ma się nam rozpuszczać a my ją mieszamy. Następnie dodajemy do tego kawę, znowu mieszamy i studzimy. Następnie znowu mieszamy dokładnie i kolejno dodajemy masło, śmietanę i żółtko. Biszkopty należy drobno posiekać lub po prostu pokruszyć i dodać do powstałej masy. Mieszamy całość i odstawiamy na jakiś czas do lodówki. Następnie do jednego talerza sypiemy kakao a do drugiego wiórki, z naszej masy musimy w rękach uformować teraz kuleczki i obtaczamy je w naszych posypkach. Układamy obok siebie na talerzyku i wstawiamy wszystkie do lodówki na jakiś czas. Podawać najlepiej przed jedzeniem.