Tortillę z jajkiem i szpinakiem można spokojnie przygotować w jakie 30 minut. Podam dziś przepis na 3 porcje tortilli.

Składniki, które będą nam potrzebne:

3 placki tortilla
450 g szpinaku
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
pół łyżeczki słodkiej papryczki
6 ugotowanych jajek
3 łyżki sosu meksykańskiego Łowicz
sos słodko kwaśny Łowicz

Tortilla to doskonałe, szybkie danie na kolację.

Kolejne etapy przygotowania:

Szpinak smażymy z cebulą i czosnkiem , przyprawiamy papryką solą i pieprzem. Jajka gotujemy, studzimy i obieramy. Siekamy w kosteczkę jak najdrobniejszą..
Tortille smarujemy sosem meksykańskim, na wierzch rozsmarowujemy szpinak i obsypujemy posiekanymi jajkami. Przyprawiamy według uznania do smaku, zwijamy w rulony spinamy wykałaczką . Tortillę podajemy na gorąco z sosem słodko-kwaśnym.