Składniki:
biszkopciki do wyłożenia spodu dużej tortownicy, 3 opakowania (75 dag) serka homogenizowanego o smaku naturalnym, kostka (25 dag) masła, 1 i 1/2 szklanki cukru pudru, 2 kopiaste łyżeczki żelatyny, 1/2 szklanki mleka, 5 żółtek, puszka brzoskwiń w syropie, kilka łyżeczek odsączonych konfitur z wiśni, opakowanie galaretki brzoskwiniowej

Brzoskwinie odsączamy na sicie. W 2 łyżkach zimnego mleka moczymy żelatynę, gdy napęcznieje, zalewamy pozostałym, wrzącym mlekiem, dokładnie mieszamy, by nie było grudek, odstawiamy do przechłodzenia. Galaretkę rozpuszczamy we wrzącej wodzie z dodatkiem soku z brzoskwiń, odstawiamy do przechłodzenia. Spód dużej tortownicy wykładamy biszkopcikami. Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy, cały czas ucierając, po jednym żółtku na przemian z łyżką sera, następnie rozpuszczoną w mleku żelatynę, składniki dokładnie łączymy. Masę serową wylewamy na przygotowany spód, wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do lodówki, Na wierzchu lekko stężonego sernika układamy połówki brzoskwiń wybrzuszeniem do spodu, w środek owoców, w miejsce po wyjęciu pestek, nakładamy konfitury, całość zalewamy tężejącą galaretką i ponownie wstawiamy do lodówki. Przed podaniem kroimy ostrym, cienkim, wygrzanym we wrzątku nożem.