Spora ilość składników tego dania w żadnym stopniu nie przekłada się na stopień trudności jego przyrządzenia. Potrawa doskonale komponuje się z kieliszkiem czerwonego wytrawnego wina.
Składniki:
· 200 g filetów z piersi kurczaka (kroimy w paski)
· 500 g makaronu Tagliatelle (wstążki)
· 400 ml (jedna puszka) mleka kokosowego
· 1 szklanka bulionu z kurczaka
· 2-3 łyżki czerwonej pasty curry (jeżeli chcemy poeksperymentować i zmienić smak potrawy możemy użyć zielonej pasty curry. Pasta jest bezproblemowo dostępna w marketach Piotra i Pawła)
· 1 łyżka startego korzenia imbiru
· 1 czerwona papryka (słodka)
· 1 papryczka chili (czerwona)
· 20 dag różyczek brokułów
· 3 posiekane cebule dymki
· 1 limonka
· 1 łyżka mąki kukurydzianej
· 1 łyżka sosu rybnego
· 2 łyżki sosu sojowego jasnego