Składniki:
- 50 dag mięsa wołowego
- 25 dag boczku
- 2 cebule
- 2 papryki żółte
- 2 papryki czerwone
- 2 cukinie
- vegeta
- papryka ostra
- papryka słodka
- oregano
- czosnek
- pieprz
- oliwa
- opakowanie szpadek

Sposób przygotowania:

Mięso wołowe i boczek umyj i pokrój w kostkę tak jak cebulę. Cukinię pokrój w plastry. Paprykę umyj i pokrój w kwadraty. Nadziewaj na szpadki mięso wołowe, paprykę, cukinię, boczek i cebulę. Gotowe szaszłyki dobraw przyprawami. Odstaw na 40-45 minut, dzięki temu będą miały aromat. Posmaruj małą ilością oliwy i piecz przez ok. 10-15 minut. Obracaj na jedną i drugą stronę. Gdy szaszłyki ładnie się zeszklą i będą podpieczone zdejmij je na talerz. Podawaj z ziemniakami z grilla lub grzankami. Składniki podane są na 6- 8 osób. Można je obtoczyć w panierce, aby były bardziej chrupiące. Aby było bardziej kolorowo można użyć białej i czerwonej cebuli.