Składniki
  • Glony do sushi
  • Filet z łososia
  • Awokado
  • Limonka
  • Cytryna
  • Kawior z łososia i czarny kawior
  • Sól
  • Biały pieprz
  • Pasta wasabi
Typ: Czas przygotowania: 75 minut Porcja na: 2 osoby

Najpierw łososia kroimy na plastry, których szerokość wyniesie około trzech centymetrów. Rybę układamy na talerzu, skrapiamy sokiem z cytryny i wkładamy na kwadrans do lodówki. W tym czasie przygotowujemy nadzienie. Obrane i wypestkowane awokado rozgniatamy widelcem i polewamy sokiem z limonki oraz doprawiamy wasabi, solą i pieprzem. Następnie glony kroimy na paski o szerokości około półtora centymetra. Na nie kładziemy paski łososia i nadzienie. Taki pasek rolujemy i ustawiamy na półmisku lub talerzu. Na wierzch każdego kawałka dajemy niewielką ilość kawioru, co sprawi, że potrawa będzie bardziej wykwintna a przy tym również będzie bardzo ciekawie i apetycznie wyglądała.