Składniki:

3 szklanki mąki pszennej ,1 szklanka cukru, 20 dag masła, 2 jajka, 2 łyżki miodu, 2 łyżeczki sody oczyszczonej rozpuszczonej w dwóch łyżkach ciepłego mleka , 30 dag orzechów włoskich ,2 łyżki miodu, 10 dag cukru, 10 dag masła , 1 płaska łyżeczka mąki pszennej ,0,5 szklanki mleka ,2 żółtka, 0,5 szklanki cukru, 15 dag masła ,0,5 łyżki kakao .

Ciasto:Do mąki pszennej dodać cukier, masło, jajka, miód, sodę oczyszoną rozpuszczoną w cieplutkim mleku. Zagnieść ciasto  i nastepnie podzielić na 2 równe części. Jedną część ciasta rosłożyć na wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej foremce. Włożyć do piekarnika i piec około 20 minutek w temperaturze około 180 stopni. Później jeszcze ciepłe ciasto wyjąć z formy. A kiedy forma przestygnie ponownie wyłożyć ją nowym papierem do pieczenia , a na nim rozłożyć 2 część ciasta i an to surowe ciasto wyłożyć masę orzechową.Upiec wszystko razem. Masa orzechowa:Orzechy woskie pokroić i przełożyć do garnka. Do nich dodać miód, cukier i masło. Podgrzać aż do wrzenia po czym gorącą  masę wyłożyć na jedną część surowego ciasta. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Krem budyniowy:Z mąi pszennej, mleka i curku waniliowego ugotować budyń. Żółtka wymieszać z cukrem i powoli wlewać do budyniu. Ciągle mieszając pdgrzewać aż masa zgęstnieje. Powystygnięciu połoączyć z masłem o dodać kakao. Suchy, upieczony placek posmarowac kremem budyniowym i przykryć plackiem z masą orzechową.