Ciasto:

3 szklanki mąki

1 szklanka cukru

2 jajka

1/2 kostki margaryny

2 łyżki mleka

2 łyżki miodu

1 łyżeczka sody

Ciasto zagnieść, podzielić na trzy części i upiec 3 macki na złoty kolor.

Masa serowa:

1 kg sera- 3 razy zemleć w maszynce

6 jajek całych

1 szklanka cukru

1 cukier waniliowy

1 kostka masła

Wszystkie składniki wymieszać  i na wolnym ogniu podgrzać.

1 szklanka mleka, 2 budynie- wymieszać budyń z zimnym mlekiem, dodać do rozpuszczonej masy serowej i mocno podgrzać. Gorącą masą serową przełożyć macki, jak wystarczy położyć masę również na wierzchu. Na koniec polać polewą lub wiórkami z czekolady. Czyż to nie jest apetyczne? Myślę, że dużo osób skorzysta z tego przepisu. Smacznego.