Składniki:

4 kotlety schabowe
Oliwa z oliwek (do smażenia)
8 plastrów mozzarelli
4 ząbki czosnku
Listki świeżej bazylli i szałwii
Sól, pieprz, słodka papryka

Wykonanie: Mięso dokładnie umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem, posypać solą, słodką papryką i świeżo zmielonym pieprzem. Oliwę rozgrzać na patelni, włożyć kotlety i smażyć po 2-3 minuty na każdą stronę. Blachę natłuścić i przełożyć na nią kotlety. Czosnek obrać i drobno posiekać, posypać każdy kawałek mięsa. Świeże zioła dokładnie umyć i osuszyć. Listki bazylli ułożyć na kotletach, następnie położyć po dwa plasterki sera, obsypać przyprawami i skropić oliwą z oliwek. Zapiekać około 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 250 stopni. Przed podaniem udekorować szałwią i podawać z frytkami.