Składniki:

50 dag schabu
1 centymetr korzenia imbiru
2-3 łyżeczki curry
2 łyżki oliwy z oliwek
1 kostka rosołowa
1-2 łyżki śmietany
Pół puszki brzoskwiń w zalewie (ok. 20 dag)
Sól, biały pieprz
3 łyżki jasnej zasmażki

Wykonanie: Brzoskwinie dokładnie osączyć z zalewy. Sok odstawić, a owoce dokładnie zmiksować. Imbir obrać, umyć, osuszyć i zmiażdżyć. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, prószyć solą i białym pieprzem. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i od czasu do czasu podczas smażenia mieszać. Mięso zrumienić. Mięso wyjąć z patelni i odstawić w ciepłe miejsce. Do tłuszczu na patelni wsypać curry i podsmażyć stale mieszając, wlać szklankę wody i doprowadzić do wrzenia. Dodać kostkę rosołową, jasną zasmażkę i jeszcze chwilkę podgrzewać. Dodać śmietanę i 2 łyżki zalewy z brzoskwiń i zmiksowane owoce i imbir. Wymieszać i jeszcze raz podgrzać. Gorące kawałki schabu polane sosem podawać z ryżem ugotowanym na sypko.