Zapewne lubicie na grillu oprócz tradycyjnego mięsa złapać również coś lekkiego, warzywnego i smacznego oczywiście. Najlepiej sprawdzają się oczywiście sałatki, zatem proponujemy dziś jedną z nich:

– 2 puszki tuńczyka

– 2 puszki fasoli białej

– 1 duży ogórek

– 1 cebula

– sok z cytryny

– 3 łyżki oliwy

– sól, pieprz

– natka pietruszki

Najpierw odsączamy z soku fasolę, z tuńczyka również pozbywamy się oleju. Cebulkę należy obrać i pokroić w piórka. Ogórek po umyciu także należy obrać i pokroić w nie za duże słupki. Kiedy te warzywa są już gotowe, tuńczyka rozdzielamy na mniejsze kawałeczki. Wszystkie przygotowane składniki wrzucamy do miseczki i możemy przyrządzić do nich odpowiedni lekki sosik. Mieszamy zatem sok z cytryny z oliwą, solą i pieprzem i polewamy naszą sałatkę. Na koniec dla dekoracji posypujemy całość natką i gotowe.