Skład­niki na 2 porcje:

pół opa­ko­wa­nia mie­szanki sałat
3 rzod­kiewki
ok. 100 g tuń­czyka w kawał­kach w oli­wie
pół bułki
1/3 bro­kuła
sól, pieprz

mio­dowy winegret:

4 łyżki oliwy (może być z puszki po tuń­czyku)
3 łyżki soku z cytryny
1 łyżka miodu
sól i pieprz

Sałatę umyć i osu­szyć, wyło­żyć na talerze.

Dodać pokro­joną w talarki rzod­kiewkę i kawałki tuńczyka.

Bułkę pokroić w kosteczkę, usma­żyć na roz­grza­nej patelni na złoty kolor i dodać do sałatki.

Różyczki bro­kuła ugo­to­wać w oso­lo­nej wodzie (ok. 5 minut). Ostu­dzić i uło­żyć na sała­cie. Dopra­wić pie­przem i solą.

W kubeczku wymie­szać skład­niki sosu i polać po sałatce.