Potrzebne składniki:

  • 200g małych pieczarek
  • 5-6 jajek
  • 1 puszka kukurydzy
  • pół puszki groszku
  • białą część pora
  • 6-7 liści kapusty pekińskiej
  • 2 łyżki stołowe majonezu
  • pół pęczka koperku
  • przyprawy (sól i pieprz)

Pieczarki dobrze myjemy i sparzamy wrzątkiem a następnie osuszamy i kroimy w talarki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kosteczkę. Białą część pora myjemy, osuszamy i kroimy w talarki. Kapustę pekińską płuczemy zimną wodą, osuszamy, każdy liść przekrajamy wzdłuż i kroimy w paseczki. Koperek płuczemy i drobniutko siekamy. Z kukurydzy i groszku dobrze odlewamy zalewę i płuczemy.

Wszystkie składniki przekładamy do miski i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy 2 łyżki majonezu oraz solimy i pieprzymy do smaku i ponownie dobrze mieszamy.

Smacznego!