Skład:

jajka     5      szt.
ogórek konserwowy     7      szt.
śledź (płaty w occie)     200      g.
szczypiorek     1      l.
cebula czerwona     1      szt.
majonez     3      łyżka
jogurt     4      łyżka
chrzan     2      łyżka
jabłko     1      szt.

Czas wykonania : 20 min.
Ilość porcji : 6
Opis potrawy :

Jeśli ktoś lubi mozna dodać do sałatki starte na grubej tarce jabłko.

Przepis :

W osolonej wodzie ugotować jajka na twardo, ostudzić w zimnej wodzie i
obrać.Pokroić na drobną kostkę.Następnie korniszony i płaty śledziowe
pokroić w cienkie paseczki o dł ok. 3 cm.Szczypiorek i cebulkę czerwoną
drobno posiekać.Zmieszać wszystkie sładniki.Potem dodac majonez, jogurt,
chrzan i pieprz.