Skład:

makaron (rurki)     250      g.
ser żółty     20      g.
szynka     200      g.
papryka czerwona     2      szt.
orzechy włoskie     100      g.
groszek (konserwowy)     1      puszka
bazylia
oliwa     100      ml
czosnek     2      ząbek

Czas wykonania : 25 min.
Ilość porcji : 6
Przepis :

Do oliwy dodać posiekaną drobno bazylię, zgniecione ząbki czosnku, całość
wzmieszać i odstawić.Ser żółty najlepiej parmezan lub inny twardy zetrzeć
na tarce na drobniutkich oczach.Makaron ugotowac w osolonej wodzie,
odcedzić i przesypać startym serem.Wymieszać dokładnie i zostawić.Szynkę
pokroić w cienkie paski,a  orzechy(według uznania które) posiekać.Paprykę
pokroić w drobną kosteczkę.Wszystko razem wymieszać dodając wcześniej
przygotowany sos.Można jeszcze przyprawić solą i pieprzem do smaku.