Skład:

brokuł     2      szt.
ser feta     1      szt.
kukurydza     1      puszka
słonecznik (łuskany)     1      paczka
majonez
śmietana     1      szt.
czosnek     2      ząbek
sól
pieprz

Czas wykonania : 30 min.
Ilość porcji : 6
Przepis :

Brokuły podzielić na różyczki, ugotować. Uważać, żeby ich nie rozgotować.
Fetę pokroić w średnią kostkę. Kukurydzę odcedzić natomiast słonecznik
usmażyć na lekko rumiano na niewielkiej ilości tłuszczu.Z majonezu i
śmietany w proporcji 1:1 oraz czosnku przeciśniętego przez praskę zrobić
sos czosnkowy. Doprawić go do smaku solą i pieprzem.Można układać warstwami
brokuły, sos, feta, sos, kukurydza, sos.Lub też wymieszać.Na wierzchu
posypać słonecznikiem.