Składniki:

puszka czerwonej fasoli
puszka kukurydzy
duża czerwona cebula
1 papryka czerwona
3 ogórki konserwowe
3 dojrzałe pomidory
kilka kropli sosu Tabasco
pół łyżki czerwonego octu winnego
bazylia
oregano
łyżka ketchupu
pół szklanki oliwy
sól
pieprz

Czas przygotowania: ok. 15 min.

Sposób przygotowania:

Odsączyć fasolę i kukurydzę z zalewy. Cebulę, ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Wymieszać. Z Tabasco, oliwy, octu, ketchupu i ziół przygotować sos do sałatki. Wymieszać go z pokrojonymi już składnikami i wstawić do lodówki. Pomidory pokroić na cząstki (ósemki lub szesnastki). Cząstki pomidora ułożyć w wieniec na obrzeżu talerza, lekko posolić. W środku wyłożyć przygotowaną, schłodzoną sałatkę.