Składniki: (1 porcja)

Karp (mały) 200g

Pomidory (obrane ze skórki) 50g

Cytryna -sok 10g

Olej sojowy 4g

Zielona pietruszka 5g

Bazylia

Koper Włoski

Pieprz Ziołowy

Sól

Przygotowanie: Oczyszczoną i opłukaną rybę natrzeć rozkruszoną uprzednio bazylią i koperkiem. Oprószyć solą i pieprzem ziołowym, skropić sokiem z cytryny, pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Podzielić na dzwonka – porcje, ułożyć w wysmarowanym oeljem naczyniu żaroodpornym, skropić pozostałym olejem, przykryć i piec w piekarniku. Pod koniec pieczenia obłożyć pomidorami, pokrojonymi w ósemki. Podawać w naczyniu, w którym ryba była pieczona.Przed podaniem posypać zieloną pietruszką.