warstwa 1 – masa jasna:

ser do sernika mielony 600 g
jogurt naturalny 200 g
2 łyżeczki żelatyny
pół szklanki wrzątku
słodzik wedle uznania

warstwa 2 – masa ciemna:

2 kostki sera białego chudego
słodzik wedle uznania
3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej zaparzonej w pół szklance wrzątku
2 łyżeczki żelatyny
pół szklanki wrzątku
kilka kropel aromatu tiramisu

Pierwszą masę serową traktujemy mikserem z jogurtem, drugą masę w osobnym naczyniu miksujemy dodając powoli rozpuszczoną kawę z aromatem. Żeby ułatwić sobie pracę żelatynę + słodzik rozpuszczamy razem w 1 szklance wrzątku i jak ostygnie połowę można wymieszać najpierw z masą jasną i resztę do dać do drugiej masy ciemnej.
Do naczynia należy najpierw wlać część masy jasnej następnie dodajemy ciemną masę i na 3 warstwę jasną sypiemy odtłuszczone kakao.