Potrzebne składniki:

  • 1 opakowanie paluszków surimi (250 g)
  • 1 puszka ananasa (pokrojonego lub w plastrach)
  • 4-5 gałązek selera naciowego
  • 1 mała czerwona cebula
  • 2 łyżki stołowe majonezu
  • 1 łyżka stołowa jogurtu naturalnego
  • 2-3 gałązki szczypiorku

Paluszki krabowe dobrze rozmrażamy. Gdy paluszki się rozmrożą kroimy je w równą kostkę o długości około 1 cm. Ananasa osaczamy z zalewy. Jeśli jest w plastrach to kroimy go w kostkę. Seler myjemy, osuszamy i kroimy w słupki albo w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry albo piórka.

Do miski przekładamy paluszki surimi, dodajemy ananasa, seler oraz cebulę.

W małej miseczce mieszamy majonez z jogurtem. Szczypiorek płuczemy, osuszamy i drobniutko siekamy po czym dodajemy do majonezu i mieszamy. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę i całość mieszamy.

Sałatkę przekładamy do pucharków i podajemy.

Smacznego!