Czas przygotowania: 30 minut
Porcja: 4 osoby
Składniki:
* polędwiczki wieprzowe – 3 sztuki

* miód – 1 łyżka

* Bulionetka Bulion drobiowy Knorr

* słodka śmietanka 30% – 150 mililitrów

* cebule – 3 sztuki

* pieprz

* ser pleśniowy Rockford – 25 dekagramów

* masło – 100 gramów

* białe wino – 200 mililitrów

Sposób przygotowania:
1. Cebulę pokrój w piórka i uduś na maśle. Dodaj pieprz i odrobinę soli.

2. Na cebuli połóż polędwiczki i obsmaż je.

3. Następnie wyjmij polędwiczki, wlej do cebuli wino i miód. Dodaj Bulionetkę Knorr oraz ser Rockford i wymieszaj do rozpuszczenia składników.

4. Dolej śmietankę i podgrzewaj do momentu, gdy część sosu odparuje i sos zgęstnieje.

5. Włóż podsmażone polędwiczki i podgrzej je razem z sosem. Podawaj. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.