Przepyszna pasta z sera białego i tuńczyka. Zdrowa i wyśmienita. Szybka w wykonaniu.
Parenaście lat temu moja mama powiedziała, że przygotowała pyszną pastę z rybami. Ja powiedziałam pfu…z rybą? Okropieństwo..

Ale…zachęcona przez moją kochaną mamusię, zaryzykowałam i …..spróbowałam. Byłam ogromnie zdziwiona, gdyż smak tej pasty był boski!!

Spróbujcie i WY.

– Kostka sera białego (ja używam pół tłustego, ale wybór należy do Was)
– Tuńczyk w puszce (w wodzie lub w oleju – w zależności od upodobań)
– Cebula 1 duża (ilość zależy od tego kto co lubi, ja daję sporo)
– Śmietana lub jogurt naturalny – około 2 – 3 łyżek (i znowu w zależności kto co lubi i ile chce kalorii skonsumować – ja nie zwracam uwagi na kalorie, więc jem ze śmietaną

– Sól i pieprz (soli musi być sporo)

Ser rozdrabniamy widelcem, dodajemy tuńczyka (odcedzonego), oraz pokrojoną na BARDZO DROBNO cebulę. Mieszamy bardzo dokładnie, dodajemy śmietanę. Ilość śmietany, zależy od konsystencji. Czasami śmietana jest bardziej płynna, więc dodajemy mniej. Doprawiamy solą i pieprzem. Pastę z sera białego i tuńczyka nakładmay na kanapki. Ilość wszystkich składników możemy modyfikować do smaku.

Ja osobiście lubię jeszcze na kanapkę z pastą pokroić pomidorka. Mniam, mniam…
PYCHOTA!!
SMACZNEGO!