A właściwie małe serniczki, które z powodzeniem paschę mogą udawać:) Delikatne, smaczne i baaardzo szybkie w przygotowaniu!

Składniki na 4 sztuki:

  • 400g twarogu na serniki
  • 150g cukru
  • 2 jajka
  • łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • skórka starta z 1 pomarańczy
  • 2 garście bakalii
  • czekolada do posypania.

 

Sposób wykonania:

Twaróg utrzeć z jajkiem (nie zapomnieć o wcześniejszym umyciu skorupki i sparzeniu jej wrzątkiem!). Dodać cukier, ekstrakt i skórkę pomarańczową, ciągle mieszając. Wsypać mieszankę bakaliową (ja użyłam suszone owoce: figi, morele i żurawinę oraz orzechy włoskie i migdały).

Masę serową przełożyć do szklanek i co najmniej przez 2 godziny chłodzić w lodówce. Posypać czekoladą i od razu podawać.

Smacznego!:)