A właściwie małe serniczki, które z powodzeniem paschę mogą udawać:) Delikatne, smaczne i baaardzo szybkie w przygotowaniu!
Składniki na 4 sztuki:
- 400g twarogu na serniki
- 150g cukru
- 2 jajka
- łyżeczka ekstraktu waniliowego
- skórka starta z 1 pomarańczy
- 2 garście bakalii
- czekolada do posypania.
Sposób wykonania:
Twaróg utrzeć z jajkiem (nie zapomnieć o wcześniejszym umyciu skorupki i sparzeniu jej wrzątkiem!). Dodać cukier, ekstrakt i skórkę pomarańczową, ciągle mieszając. Wsypać mieszankę bakaliową (ja użyłam suszone owoce: figi, morele i żurawinę oraz orzechy włoskie i migdały).
Masę serową przełożyć do szklanek i co najmniej przez 2 godziny chłodzić w lodówce. Posypać czekoladą i od razu podawać.
Smacznego!:)