Składniki:

5 parówek

6 średnich lub 3 duże pomidory

2 czerwone papryki

1 żółta papryka

6 pieczarek

1 cebula

przyprawy: czosnek, bazylia, oregano

sól

pieprz

 

Cebulkę posiekać i podsmażyć na patelni. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Pomidory obrać ze skóry i pokrojone w ćwiartki wrzucić do garnka z niewielką ilością oliwy. Dusić pod przykryciem ok.20-25 minut (aż powstanie z nich papka). Paprykę obrać (wydrążyć miąższ) i pokroić w małe i cienkie paski, a następnie wrzucić ją razem z pieczarkami do garnka z pomidorową papką i dusić kolejne 20-25 minut. Dodać wcześniej podsmażoną cebulkę i pokrojone w 2 cm plastry parówki (jeśli są to małe parówki cielęce to można je wrzucić w całości). Dusić 10-15 minut. Doprawić przyprawami oraz solą i pieprzem do smaku.

Smacznego!