1kg cielęciny
1 cebula
2 czerwone papryki
przecier pomidorowy bez cukru
ziele angielskie
liść laurowy
trochę ciemnego sosu sojowego
kostka rosołowa
sól
pieprz
słodka papryka

Mięso oczyścić i pokroić w kostkę. Podobnie postępować z cebulą i papryką. Mięso przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym,odstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie mocno rozgrzać patelnie teflonową lub grilową i opiec mięso.Gdy mięsko zacznie się rumienić dodać cebulę,chwilę podsmażyć razem z mięsem.Przełożyć do rondla,dodać ziele angielskie, liść laurowy i zalać bulionem z kostki. Zagotować, dodać pokrojoną paprykę i przecier.Zmniejszyć ogień na kuchni i dusić przez 2 godziny. Na koniec doprawić słodką papryką w proszku, ewentualnie innymi ulubionymi ziołami i zaciągnąć chudym jogurtem.