Składniki:

– 12 dużych jalapenos, przecięte na pół i pozbawione nasion
– 1 szklanka gotowanego kurczaka pokrojonego w drobną kostkę
– 1/4 szklanki ostrego sosu
– 1 łyżka roztopionego masła
– 1/4 szklanki sera cheddar
– 12 plastrów boczku

Wykonanie:
Umieścić jalapenos na blasze z przeciętej strony do dołu i piec przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180*C.
Wymieszać gorący sos z roztopionym masłem, a następnie wymieszać z ugotowanym wcześniej kurczakiem.
Wypełnić jalapenos kurczakiem, posypać serem i zawinąć w boczek, zabezpieczając wykałaczką.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180*C, do czasu aż boczek będzie gotowy, około 20-25 minut.
Podawać na ciepło z sosem serowym do zanurzania.

SMACZNEGO!