Skład:

kurczak pałki     12      szt.
oliwa z oliwek     300      ml
pieprz ziarnisty
papryczka chili     3      szt.
sól
czosnek     3      ząbek

Czas wykonania : 30 min.
Ilość porcji : 4
Opis potrawy :

Pyszne i do tego bardzo ostre, rewelacyjne na wieczór grillowy.

Przepis :

Pałeczki kurczaka myjemy i suszymy.Najlpiej ułożyć w głębszym
naczyniu.Następnie przygotowujemy marynate.Do oliwy z oliwek wrzucamy
rozgniecione ziarenka pieprzu pociete, najlepiej drobno, papryczki,
rozgnieciony czosnek i doprawiamy solą.Potem polewamy pałeczki marynatą i
dobrze jest to przykryte odstawić na jakąś godzinkę. Potem wystarczy
wrzucić mięsko na grilla i co jakiś czas można polewać marynatą aż skurka
sie mocno zezłoci.