Składniki:

Ciasto naleśnikowe:

* 1 łyżka mąki pszennej

* 100 ml mleka 0,5%

* 1 jajko

* 1 łyżeczka cukru trzcinowego

* 50 g szpinaku

* 1 łyżeczka oliwy z oliwek

Mus waniliowo-truskawkowy:

* 1 żółtko

* 1 łyżeczka cukru trzcinowego

* 1 łyżeczka cukru waniliowego

* 50 g serka mascarpone

* 7 truskawek

Z mąki, mleka, jajka i łyżeczki cukru trzcinowego zrób ciasto na naleśniki, dodaj zmiksowany szpinak, podsmaż na oliwie 2 naleśniki.

Przygotuj mus waniliowo-truskawkowy:

żółtko utrzyj z łyżeczką cukru wanilinowego, dodaj serek mascarpone i truskawki pokrojone w kostkę. Naleśniki zwiń z masą waniliowo-truskawkową w ruloniki. Następnie zawiń ruloniki w folię aluminiową i odstaw do lodówki na 1,5 godziny :)

Smacznego!