Znalazłam na internecie przepis na ciekawe dwukolorowe  muffinki z toffi. Postanowiłam je więc zrobić, gdyż wyglądały bardzo apetycznie. Podobnie jak wygląd tak i smak jest wyśmienity.

Składniki:
– 1/2 kostki masła
– 1/2 szklanki cukru
– 1/3 szklanki mleka
– 2 jajka
– 1 szklanka mąki
– 2 łyżeczki proszku do pieczenia
– 10g cukru waniliowego
– 12 cukierków toffi
– 1 pełna łyżka kakao
– cukier puder

Przygotowanie:
– mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia
– masło utrzeć na puszystą masę, dodać cukier zwykły i waniliowy, ponownie utrzeć
– do masy dodać jajka i zmiksować na jednolitą masę, następnie dodać mąkę i zmiksować
– podzielić masę na dwie części, do jednej dodać kakao i wymieszać
– do papilotek nalewać jedną łyżkę masy jasnej, jedną ciemnej i w środek włożyć cukierek toffi
– piekarnik nagrzać do 190 stopni i piec muffinki przez 20-25 minut
– posypać muffinki cukrem pudrem i podawać