Marynata :

-3 łyzki oleju

-1 łyżeczka musztardy rosyjskiej

– 1 ząbek czosnku (ja daje 2 ząbki)

-2 łyzki ketchupu pikantnego

-1 łyżeczka brązowego cukru

-1/2 łyżeczki oregano

-1/2 łyżeczki kminku

-1/2 łyżeczki pasty Sambal Oelek (z ostrych czerwonych papryczek)

-1/2 łyżeczki soli

-1/2 łyżki octu z białego wina

Wszystkie składniki należy wymieszać ze sobą. Czosnek najlepiej przecisnąć przez praskę. Mięso wymieszać razem z marynatą i najlepiej pozostawić na noc w lodówce. Następnie rozpalić ogień. Polecam tutaj szczerze palenisko ogrodowe oraz grill ogniskowy marki Farmcook. Mięso położyć na ruszcie i w trakcie smażenia przekładać mięso aby się nie przypaliło. Nie podaję czasu grillowania ponieważ jak wiadomo uzależnione to jest od rodzaju mięsa jakie smażymy, jego grubości oraz własnego upodobania co do stopnia wysmażenia. Jedni wolą mięso chrupiące, inni bardziej krwiste dlatego w tym przypadku nie będę nikomu narzucała własnego smaku.