Składniki:
30 dag makaronu wstążki
5 łyżek oleju
2 cebule
3 ząbki czosnku
2 pęczki natki pietruszki
Sól, czarny pieprz
20 dag koktajlowych pomidorów

Wykonanie: Makaron gotować w dużej ilości osolonej wody 6-7 minut z dodatkiem łyżki oleju. Odcedzić i przelać zimną wodą, osączyć. Cebule oczyścić i pokroić w drobną kostkę i poddusić dolewając parę łyżek wody. Czosnek oczyścić, podduszoną cebulę zmiksować z czosnkiem i 4 łyżkami oleju, zieloną natkę pietruszki dokładnie opłukać i osuszyć, poodrywać listki od gałązek (parę odłożyć) i dołożyć do cebuli i zmiksować. Całość doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Makaron wymieszać z sosem pietruszkowo-czosnkowym. Na wierzch poukładać plastry pomidorów i ozdobić pozostawioną natką.