Składniki:

0,5 kg makaronu świderki
0,7 kg drobiowych wątróbek
2 cebule
2 marchewki
2 pietruszki
2 ząbki czosnku
Kawałek selera
Vegeta
Puszka pomidorów
Olej
2 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, sól, pieprz

Wykonanie: Wątróbki oczyścić z włókien i ewentualnie pokroić na mniejsze kawałki. Rozgrzać olej na patelni i usmażyć wątróbki na rumiano. Jarzyny obrać, dokładnie umyć i drobniutko pokroić. Czosnek obrać i rozetrzeć. Na drugiej patelni rozgrzać olej, wrzucić rozdrobnione warzywa i roztarty czosnek, dodać ziele angielskie i liski laurowe, przyprawić vegetą, wymieszać i smażyć 15 minut, następnie dodać pomidory i wątróbkę. Doprawić. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Rozłożyć na talerze, a na makaronie ułożyć wątróbki z warzywami.