Składniki:

30 dag makaronu wstążki
10 dag mrożonego szpinaku
Podwójna pierś z kurczęcia
2 łyżki oliwy z oliwek
Mały kubek śmietany 18 %
Puszka groszku zielonego
Świeży estragon
Sól, pieprz
2 ząbki czosnku

Wykonanie: Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody na pół twardo. Odcedzić. Szpinak podlać paroma łyżkami wody (nie rozmrażać wcześniej), dusić około 5 minut. Mięso z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w paseczki i zrumienić na oliwie. Przyprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i rozgniecionym czosnkiem. Przykręcić gaz, dodać do mięsa szpinak, estragon (dwie łyżki posiekanego) i śmietanę. Dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku. Połączyć z makaronem i groszkiem. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.