Składniki:

15 dag kapusty włoskiej
50 dag cielęciny
50 dag makaronu
2 łyżki oliwy
1 cebula
3 dag grzybów
125 ml białego wina
125 ml bulionu wołowego z kostki
12,5 dag śmietany
15 dag twarożku
Pęczek tymianku
Sól, pieprz
Sok z cytryny

Wykonanie: Kapustę umyć, liście rozdzielić, krótko obgotować i pociąć na kwadraty. W garnku rozgrzać oliwę. Mięso pokroić w kostkę i wrzucić na tłuszcz i obsmażyć. Cebulę obrać i pokroić, dodać do mięsa. Grzyby oczyścić, umyć i pokroić, a następnie dodać do mięsa. Dokładnie wymieszać. Krótko wszystko razem podsmażyć, dodać wino i bulion, wymieszać. Dodać śmietanę, dokładnie ją rozprowadzić i gotować na niedużym ogniu ciągle mieszając aż mięso będzie miękkie. Sos doprawić połową twarożku, solą, pieprzem i sokiem cytrynowym. Wszystko wymieszać z kapustą. Makaron wyłożyć na talerze, na makaron nałożyć zrobiony sos i ozdobić resztą twarożku.