Składniki:
25 dag makaronu spaghetti
40 dag brokułów
30 dag pieczarek
2 łyżki oleju
1 cebula
3 ząbki czosnku
6 pomidorów
2 łyżki masła
5 dag startego parmezanu
¼ łyżki tymianku, 3 łyżki posiekanej bazylii, pieprz, sól, łyżeczka oregano

Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, polać stopionym masłem i wymieszać. Brokuły umyć i podzielić na różyczki. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulę i czosnek oczyścić i posiekać. W rondelku rozgrzać olej i dusić na nim cebulę i czosnek. (3 minuty). Dodać brokuły i grzyby, doprawić tymiankiem solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dusić około 8-10 minut. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Razem z bulionem dodać do podduszonych składników i kolejne 8 minut dusić. Doprawić. Na porcje spaghetti wykładać warzywa i posypać serem.