Skład:

łosoś     200      g.
Rama Creme Bonjour(chrzanowy)     1      szt.
śmietana     100      ml
cytryna     1      szt.
sól
pieprz
papryka słodka w proszku

Czas wykonania : 15 min.
Ilość porcji : 4
Opis potrawy :

Idealne jako przystawka, szybkie i efektowne.
Najlepiej podawać z
grzaneczkami z masłem czosnkowym i białym winem.

Przepis :

Do wcześniej przygotowanego naczynia poukładać zwinięte w ruloniki  plastry
łososia. Jeśli plastry są duże można je przeciąć na pół. Do osobnej
miseczki dajemy Rama Creme Bonjoury o smaku chrzanowym, dodajemy śmietanę
,sok z ćwiartki cytryny,przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką
papryką i mieszamy. Następnie polewamy ułożone wcześniej ruloniki łososia
sosem i odstawiamy przykryte do lodówki na 20 30 min.