Składniki:
- 4 dzwonki łososia
- 50 dag boczku
- oliwa
- oregano
- vegeta
- pieprz
- 2 pęczki  koperku
- 2 papryki czerwone
- 2 cytryny

Sposób przygotowania:

Umyj dzwonki łososia. Przygotuj marynatę. Do miseczki wyciśnij sok z dwóch cytryn i 3 łyżki oliwy. Dopraw vegetą, pieprzem i oregano. Posiekaj jeden pęczek koperku. Wszystko wymieszaj i i bardzo dokładnie obtocz łososia. Odstaw miseczkę na ok. 2 godziny. Boczek pokrój w 1 cm wąskie plastry i podsmaż na oliwie. Marynowanego łososia zostaw na grillu i piecz ok. 20 minut. Powinno się każdy dzwonek obracać na jedną i drugą stronę. Na talerzu ułóż podsmażone plastry boczku i upieczonego łososia. Udekoruj cienkimi paskami papryki i posiekanym koperkiem. W ten sposób przygotowanego łososia podawaj z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej.