Składniki:

1 kurczak
2 łyżki rosołu
20 dag łuskanych orzechów włoskich
Mały koncentrat pomidorowy
2 łyżki mąki
5 dag masła
3 cebule
Pęczek zielonej pietruszki
Sól, pieprz, słodka papryka

Wykonanie: Kurczaka pokroić na porcje, każdą obtoczyć w mące zmieszanej z solą i papryką. Cebule obrać i pokroić w cienkie plastry. Na maśle obsmażyć kurczaka z cebulą aż zaczną się rumienić, podlać rosołem i małą ilością wody, dodać dwie łyżki koncentratu pomidorowego. Kilka orzechów odłożyć, resztę posiekać na drobne kawałeczki i wrzucić do garnka z kurczakiem. Przykryć i dusić 90 minut na małym płomieniu, (jeśli trzeba podlać wodą).Na kilka minut przed końcem gotowania ponownie posypać papryką. Wyłożyć na rozgrzane talerze i posypać natką i orzechami.