Do przygotowania będziemy potrzebowali:

0,5 kg nóżek z kurczaka
200ml musztardy Dijon
150ml zwykłej musztardy
150ml miodu (ciepły można podgrzać w mikrofali lub w zostawić na słońcu(pamiętajcie przykryć much nie ma w przepisie)
50ml syropu imbirowego(można zastąpić 25 gramami świeżego imbiru)
100ml oliwy z oliwek
sol/pieprz

Na początku musimy zrobić marynatę, wszystkie składniki oprócz soli, pieprzu i oczywiście kurczaka mieszamy w jakimś naczyniu(trzeba dobrze wymieszać składniki aby tworzyły jednolita masę). Taką masę musimy odstawić do lodówki na około godzinę.

Między czasie trzeba dokładnie wyczyścić kurczaka (pod zimną wodą rekami dobrze wymyć nóżki).

Teraz przyprawiamy kurczaka solą i pieprzem, a następnie wylewamy na kurczaka marynatę i dobrze mieszamy. Całość przykrywamy folia i odstawiamy do lodówki. 2 godziny to minimum aby kurczak nabrał odpowiedniego smaku. Zostawiając go na cała noc w lodowce na noc uzyskamy maksymalny efekt. A przelewając przed snem kurczaka do nowego pojemnika wybierając z dna cały ociekły sos będzie jeszcze pyszniejsze.

Kurczaka pieczemy w 180-200 stopniach 20-30 minut oczywiście aż będzie dobrze upieczony.
Danie idealnie komponuję się z ziemniaczkami Cajun oraz tradycyjna sałatka z sałaty, ogórka i pomidora oraz sosu winegret.