Składniki:

      Ciasto:
    • 250 g tłuszczu
    • 450 g mąki
    • 100 g cukru pudru
    • 3 żółtka
      Krem z mąki kartoflanki:
  • 1/2 l mleka
  • 1 1/2 łyżki mąki
  • 1 1/2 łyżki kartoflanki
  • 1 kostka (250g) margaryny
  • 1 szklanka cukru

Wykonanie:
Ciasto:
Wszystkie składniki razem zmieszać i zagnieść na jednolitą masę. Rozwałkować na grubość ok. 0,5cm. Ciasto wyłożyć do foremek i wstawić do pieczenia.

Czas pieczenia: babeczki wkładamy do gorącego pieca 170 – 200*C, czas pieczenia 10- 15 min

Krem z mąki kartoflanki:
Mleko zagotować z cukrem. Mąkę i mąkę ziemniaczaną rozpuścić w niewielkiej ilości wody a następnie wlać do gotującego mleka i chwile jeszcze gotować. Kostkę margaryny ucierać do białości, następnie powoli dodawać ostudzone mleko i nadal ucierać. Po upieczeniu do każdej babeczki nakładać krem, można udekorować owocami.