Składniki:
- 2 bagietki
- 150 g masła
- 2 ząbki czosnku
-  świeże oregano
- świeża natka pietruszki
- pęczek koperku
- vegeta
- pieprz

Sposób przygotowania:

Bagietki pokroić na okrągłe małe kromeczki. Do miseczki podać masło. Posiekać oregano, pietruszkę i koperek. Obrać dwa ząbki czosnku. Przesiać na małe kawałeczki. Zioła i czosnek dodać do miseczki. Wymieszać i odstawić na 5-10 minut. Dzięki temu masło będzie miało aromat. Kromeczki smarować masłem ziołowymi układać na grillu. Piec ok. 5-10 minut. Podawać na talerzu z przystawkami i wiosennymi surówkami. Zamiast świeżego czosnku można użyć, takiego w proszku. Świeży czosnek będzie bardziej intensywny. Można je jeszcze posypać szczypiorkiem.